Начало MotoGP News Маркес претърпя успешна операция в САЩ

Маркес претърпя успешна операция в САЩ

342
0
Maрк Маркес, Хонда
Maрк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес претърпя успешна операция на дясната раменна кост в клиника „Майов Рочестър, Минесота. Пилотът на Хонда вече започва своето възстановяване. Новината за четвъртата хирургическа интервенция бе потвърдена по време на уикенда за Гран при на Италия на пистата Муджело.

Екипът на Д-р Хоакин Санчес Сотело е извършил остеотомия на раменната кост, продължила три часа. Лекарят оценява операцията като успешна и без усложнения. Междувременно Маркес навлиза в следоперативния етап от лечението си в клиникатаМайо.

Състезателят на Хонда ще остане в САЩ през следващите дни, за да гарантира незабавно следоперативно възстановяване. После ще се върне в Испания, за да продължи лечението си.

„Днес имахме възможността да оперираме дясната раменна кост на г-н Маркес. Процедурата приключи за около три часа. Въпреки нейната сложност, крайният резултат е задоволителен“, сподели д-р  Сотело.

„Операцията се състоеше в премахване на двата проксимални винта на задната пластина, поставени преди това от д-р Самуел Антуня през декември 2020 г. , последвано от ротационна хумерална остеотомия. Тази процедура включва създаването на напречен разрез на раменната кост, за да се завърти раменната кост по дългата ѝ ос. Извършената днес ротация беше около 30 градуса. Раменната кост е стабилизирана в новата позиция с помощта на предна пластина с множество винтове. Операцията завърши безпроблемно. Бихме искали да пожелаем на г-н Маркес бързо възстановяване и успешно завръщане към професионалната му кариера.“

Все още не се знае кога ще бъде завръщането на Маркес на пистата. Очаква се той да пропусне остатъка от сезон 2022 в MotoGP. Негов заместник в Гран при на Каталуния е тест пилотът на Хонда Щефан Брадл. Има вероятност германецът да кара до края на годината.