Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Състезанието на Спа бе точно като представянето ни от 2010 и...

Хорнер: Състезанието на Спа бе точно като представянето ни от 2010 и 2013 г.

1253
0
Макс Верстапен, Серхио Перес, Кристиан Хорнер
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул празнуваше невероятна двойна победа в Гран при на Белгия след триумфа на Макс Верстапен и второто място на Серхио Перес на пистата Спа-Франкоршамп. Шефът на екипа Кристиан Хорнер заяви, че това представяне на отбора е толкова доминантно, колкото успехите от 2010 и 2013 г. през ерата на четирите поредни двойни титли със Себастиан Фетел.

„Мисля, че пистата пасна на силните ни страни. Имаме много ефективен автомобил, успяхме да го настроим чудесно. Макс бе в просто феноменална форма от първата си обиколка на писта. Взехме стратегическо решение за задвижващата система. Накрая стартовата му позиция бе 13-ти, защото още толкова пилоти имаха санкции. Макс трябваше да си проправи път през колоната и го стори изключително ефективно през първите няколко обиколки“, разясни шефът на Ред Бул.

„Меките гуми изглежда работеха много добре за нето в първия стинт. След това и Макс, и Чеко имаха такова темпо, че лесно изпревариха Карлос [Сайнц] и записаха едно от най-доминиращите представяния на отбора ни, подобно на тези през 2010 или 2013 г. Мисля, че това състезание е точно като представянето ни от онзи период“, продължи Хорнер

„Винаги е трудно да прецениш какво ще стане, когато наблюдаваш случващото се преди състезание. Изглеждаше като че ли може да сме някъде около подиума. Но да се борим за лидерството до 18-ия тур надскочи което и да е от предвижданията ни. Макс бе невероятно уверен преди самата надпревара. Избрахме да стартира със софт, въпреки че беше значително по-топло. Не знаехме как това ще се отрази на поведението и темпото на колата, защото разликата бе 10-15 градуса спрямо съботата, а знаем колко чувствителни са тези гуми. Винаги е сложно да предвидиш дали авансът от квалификацията ще се прехвърли към състезанието.“

„Много от това представяне се дължи на хората зад кулисите. Това, което виждате на писта, е крайният продукт (от тяхната работа). Пилотите трябва максимално да оптимизират болидите, но случващото се зад кулисите е важно. Всички тези невъзпети герои в Милтън Кийнс вършат невероятна работа по болида“, каза още Хорнер.