Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Болидът вървеше като по релси

Верстапен: Болидът вървеше като по релси

1655
0
Карлос Сайнц, Серхио Перес, Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен стартира от 14-та позиция на грида в Белгия, до 12-ата от 44 обиколки бе начело и след това изпускаше лидерството единствено при спиранията в бокса. В крайна сметка спечели изключително доминираща победа, която бе и двойна за тима му Ред Бул благодарение второто място на Серхио Перес.

„Първата обиколка бе доста натоварена, но се постарах да се опазя от проблеми. Толкова много неща се случваха пред мен, но след като ситуацията се успокои зад колата за сигурност, болидът вървеше като по релси“, коментира Верстапен след надпреварата.

„Избирах точните места за изпреварване. Можех да се грижа за гумите и така си проправих път напред. След като излязох начело въпросът бе да контролирам нещата. Но целият този уикенд бе невероятен. Уикенд, който дори не можех да си представя. Но искаме повече такива, затова ще продължим да работим“, допълни той.

Перес сподели, че се е надявал на повече днес – да се бори за победата.

„Беше добра възможност, но Макс просто летеше. Беше в абсолютно друга лига, недосегаем“, допълни мексиканският пилот на Ред Бул. „Особено първият ми стинт бе доста зле заради температурата на задните гуми и деградацията им. Но това е страхотен резултат за отбора. Взехме много точки днес, което е важно.“