Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц не вярва, че Ред Бул ще запази предимството си от Спа

Сайнц не вярва, че Ред Бул ще запази предимството си от Спа

1264
0
Карлос Сайнц, Ферари, бокс, гараж, пит, механици
снимка: Георги Тодоров/LAP

Карлос Сайнц не вярва, че Ред Бул ще запази предимството си от Спа, където екипът от Милтън Кийнс записа двойна победа и доминираше през целия уикенд. Въпреки че имаше наказание и потегли от 14-то място, Макс Верстапен безпроблемно си проправи път към първата позиция. Световният шампион завърши на повече от 25 секунди от Сайнц, който зае последното място на подиума.

Топ скоростта на Ферари и Ред Бул бе близка в Белгия. И докато в квалификацията Сайнц успя да изпревари поне единия RB18, то в надпреварата пилотите на тима от Милтън Кийнс бяха безапелационни и записаха двоен успех.

„Те вдигат летвата малко по малко състезание след състезание“, коментира Сайнц екипа на Ред Бул

„Не изглежда твърде отдавна моментът, когато в Австрия ги бихме с доста голяма разлика. Във Франция аз изпреварих Перес, тръгвайки някъде от 20-та позиция. Това бе само преди две-три надпревари. Не вярвам, че ще могат да контролират толкова състезанията (по-нататък), колкото успяха на Спа. Ние самите можехме да свършим някои неща по-добре в последните стартове. Може да съм просто прекалено оптимистичен, да проявявам твърде много надежда. Но такова усещане имам. Може предстоящият уикенд да ме опровергае изцяло. Ще видим“, допълни Сайнц.

Шарл Льоклер отбеляза, че Ферари има някои посоки за работа, но в отбора не са сигурни дали нещата при тях ще се получат

„Имаме някои отговори или поне някои посоки за работа. Не можем да приложим тук (на Зандвоорт) наученото на Спа, но ще е важно за Монца“, каза Льоклер.

Той също е на мнение, че в Нидерландия картината на борбата между Ферари и Ред Бул ще е различна.

„Ситуацията ще прилича повече на разпределението на силите от по-рано този сезон“, допълни Шарл.