Начало Избрани Верстапен не очаква доминация на Ред Бул в Нидерландия

Верстапен не очаква доминация на Ред Бул в Нидерландия

2027
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не очаква доминация на Ред Бул в Нидерландия. Световният шампион спечели последното състезание в Беглия, макар и да потегли 14-ти. Това бе девета победа от началото на сезона за нидерландеца.

Верстапен потегли по-назад на стартовата решетка в Спа заради смяна на двигател. Въпреки това той нямаше абсолютно никакви проблеми да поведе колоната и да финишира с комфортна разлика пред съотборника си Серхио Перес.

Благодарение на успеха в Белгия, пилотът на Ред Бул уверено върви към защита на световната титла от 2021 г. Все пак 24-годишният състезател остава здраво стъпил на земята и очаква сериозна битка с Ферари. Характеристиките на пистата Зандвоорт изискват повече притискане и стабилност в завоите. От началото на годината автомобилът на Скудерията показва отлична скорост в завоите и често превъзхождаше Ред Бул. От друга страна, отборът от Милтън Кийнс направи големи промени по своя болид и почти елиминира изоставането си от италианските си съперници.

„След успешния уикенд на Спа, очаквам с нетърпение Гран при на Нидерландия“, сподели Верстапен.

„По принцип пистата Зандвоорт изисква много повече притискане, така че ще ни е по-трудно да доминираме както на Спа. Очаквам колите на Ферари да са много силни.“

„Разбира се, искам добър резултат. Важно е винаги да печелим точки и да се надяваме, че ще успеем да свършим добра работа. Ще се радвам да видя подкрепата от цялото ми семейство. Просто ще се наслаждавам на уикенда и ще виждам радостта на феновете. Очаквам доста лудо състезание в Зандвоорт.“

Световният шампион ще използва специален дизайна на своята каска по време на домашната си Гран при.

Ред Бул се намира в невероятна серия от 13 поредни състезания, в които има автомобил на подиума. Така сезон 2022 се превръща в най-успешния за австрийския отбор от началото на турбо-хибридната ера през 2014 г.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също се надява да продължи добрата серия на Ред Бул и отново да бъде на подиума.

„Зандвоорт е добра писта и толкова предизвикателна. Надяваме се да запазим темпото, което имахме в Белгия“, каза Перес.

„Ще анализираме всичко  като отбор, за да видим къде можем да се доближим до Макс. Искам да сме сигурни, че ще се върнем по-силни от всякога. Имам работа за вършене Трябва да продължа да натискам. Очаквам да съм много близо до Верстапен на това трасе. Също така се надявам на още един вълнуващ рейс уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.