Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нека видим утре какво ще ни донесе новият под

Алонсо: Нека видим утре какво ще ни донесе новият под

1107
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Сингапур. Фернандо Алонсо заяви днес в падока на пистата Марина Бей в Сингапур, че с интерес ще тества новия под на колата си. Екипът на Алпин ще го монтира утре още в първата тренировка. Тимът очаква новият под да донесе още малко притискаща сила, която е особено важна на градското трасе.

„Може би точно тук не е най-доброто място да се тества нещо ново, но резултатите ще са важни и за следващите състезания, за Сузука, Остин. Това е добър момент от развитието на сезона да се направи.“

„Тестът на симулатора показа добри резултати, но нека видим нещата на пистата утре. Данните показват, че ще е още една крачка напред“, отговори Алонсо на въпрос на ClubS1 дали има цифри какъв би бил напредъкът с новия под

Фернандо отбеляза още, че доколкото знае и Естебан Окон също ще е с новия под и няма да правят пряко сравнение в работата на новия и стария елемент.

Алонсо коментира също така, че за него Сингапур е най-тежкото състезание през сезона. Причините за това са не само горещината и влагата, но и характерът на градската писта

„В Малайзия поне има дълги прави, а тук непрекъснато си зает. С новите, по-големи и тежки автомобил едва ли ще е по-лесно“, коментира още испанецът.

Пилотът на Алпин изрази опасения, че и бордюрите – особено на първите завои – никак няма да са приятни с новите коли. Изпреварванията също не изглеждат леки между бетонните стени.

Двукратният шампион коментира и проблемите с гумите и трудностите, които пилотите имат с работата им най-вече в квалификациите. Според него е наистина доста трудно да накараш гумите да работят добре едновременно в една бърза обиколка в квалификацията и след това в състезанието. Това важи с особено голяма сила за писта като Марина Бей – с 23 завоя, нов асфалт и т.н. Тук Пирели предоставя най-меките си модели за този сезон. Има и променени изисквания за подскачането, което ще бъде също обект на специално внимание утре в тренировките.