Начало Moto News МотоGP: Лоренцо смята, че може да се бори за победата на Силвърстоун

МотоGP: Лоренцо смята, че може да се бори за победата на Силвърстоун

44
0
Дани Педроса,Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо смята, че може да се бори с екипа си Ямаха за победата в Гран при на Великобритания от МотоGP. Испанецът бе най-бърз в свободните тренировки и помете рекорда на пистата от 2012 г., след като в първата сесия бе зад Марк Маркес (Хонда).

Бях изненадан от подобрението – почти секунда и половина от самото начало. На това трасе, където задните гуми се износват бързо, е много трудно да се запази едно и също темпо. Необходимо е да работим упорито, за да постигнем постоянно поведение на мотора в дълга дистанция. Доволен съм, тъй като според мен този път имам шанс да се борим за победата – коментира Лоренцо.

Съотборникът му Валентино Роси също бе щастлив след тренировките. Той заяви от своя страна, че се чувства много добре при първото си каране с М1 на английската писта:

Беше страхотно, пистата е невероятна. Удоволствието е голямо, стига да си в състояние да караш на лимита. Все още имаме работа по правилните реглажи, за да сме сигурни, че балансът ще е на ниво от началото до края на състезанието. Потрудихме се сериозни върху настройките и ги променихме много в сравнение с последните две надпревари, тъй като не бях достатъчно силен. Положението не е толкова лошо при спиране и влизане в завои, но имам известни проблеми в други аспекти.

За разлика от пилотите на Ямаха Дани Педроса съвсем не бе толкова доволен от сесиите и се оплака, че настилката на Силвърстоун е прекалено неравна.

По принцип тук винаги е суперстудено, но настоящите условия ми дадоха възможност да изпробвам гумите. В момента обаче нищо не е ясно. Асфалтът няма кой знае какво сцепление, пързалях се почти през всеки завой. Някои секции ми допадат, но други не са перфектни. Не знам какво се е случило за една година – настилката е ужасна – заяви пилотът на Хонда.

Днес той трябва да вземе решение как да използва мекия и твърд тип гуми. Съекипникът му Маркес не бе толкова разочарован, но и той отбеляза, че е трасето е особено неравно на места.