Начало Избрани Хамилтън: Сега вече се убедихме, че сме много по-назад от Ред Бул

Хамилтън: Сега вече се убедихме, че сме много по-назад от Ред Бул

8992
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън не скри разочарованието си след края на днешния в Бахрейн. Пилотът на Мерцедес пристигна с огромни очаквания в първия състезателен уикенд за сезон 2023, които до момента така и не се оправдават. Седемкратният световен шампион призна, че в Мерцедес са много по-назад от Ред Бул.

Хамилтън даде десето време в първата свободна тренировка на пистата Сахир. Седемкратният световен шампион направи 13 обиколки зад волана на болида на Мерцедес и използва само средно твърдите смеси на Пирели.

Във втората тренировъчна сесия, Хамилтън използва меки гуми и направи 27 тура. Британецът финишира на осмо място в крайното класиране за днешния ден и показа добра скорост в дълга серия с обиколки. Въпреки всичко Хамилтън заяви, че неговият екип изостава сериозно от Ред Бул и Астън Мартин

„Имаме върху какво да работим. Знаехме, че изоставаме от някои от конкурентите си по време на тестовете. Сега вече се убедихме, че сме много назад от Ред Бул“, сподели Хамилтън.

„Тази вечер ще сведем глави, ще прегледаме данните и ще продължим да работим, за да намерим някакъв напредък за утре. Трябва да разберем дали можем да добавим още производителност през нощта. Смятам, че съм стигнал до най-доброто място за настройка на автомобила“, обясни състезателят на Мерцедес.

„По отношение на темпото в дълги серии с обиколки сме близо Ферари, но сме зад Ред Бул и Астън Мартин. Трудно е за всички, защото не сме там, където искаме да бъдем. Всички продължават да работят толкова усърдно и са толкова смели и внимателни в този процес. Трябва да продължим да се трудим и да се върнем на правилния път“, каза още Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел също не се представи според предварителните очаквания. Пилотът на Мерцедес направи 20 тура с гуми медиум в FP1. После той записа 25 тура със софт и завърши 13-ти в крайното класиране за днешния ден.

„Имаме много данни от днешния ден, които можем да разгледаме през вечерта. Направихме някои големи промени от тестовете до днес. Трябва да преценим дали те са проработили според очакванията. Настроихме автомобила по малко по-различен начин в сравнение с миналата седмица. Да, усещането е по-добро, но това не винаги означава, че болидът по-бърз“, каза Ръсел.

„Изглежда, че в момента състезателното ни темпо е малко по-силно от това на една обиколка. Ще продължим да разглеждаме това, тъй като трябва да намерим повече скорост в една обиколка. Трудно е да се каже точно къде сме в подреждането, но все пак искаме да сме по-високо в таблицата с времената, отколкото бяхме днес“, продължи Ръсел. „Това обаче е едва четвъртият ни ден с W14. Заради това трябва да сме сигурни, че сме го вкарали в правилния прозорец и постигаме пълния му потенциал“, допълни пилотът на Мерцедес.