Начало Moto News МотоGP: Маркес изненадан да е начело в генералното класиране

МотоGP: Маркес изненадан да е начело в генералното класиране

38
0
Марк Маркес

Марк Маркес остана изненадан от това, че излезе начело във временното генерално класиране на МотоGP шампионата. 20-годишният испанец спечели Гран при на Германия в отсъствието на съотборника си в Хонда Дани Педроса и Хорхе Лоренцо (Ямаха) – и двамата отпаднаха от състезанието заради контузии вследствие на падания. Лоренцо изкриви пластината в рамото си, поставена след инцидента му на Ассен и това наложи нова спешна операция. Педроса пък падна лошо в събота сутринта. Изтърва квалификацията, след това получи разрешение да кара на загрявката, но постоянен световъртеж и твърде ниско кръвно накара лекарите да не го допуснат до самото надбягване.

Маркес взе втора победа за сезона, въпреки че затрудни сам себе си с не особено добър старт. Той потегли от полпозишън, но отиде назад в колоната и в шестия тур си върна лидерството. Кал Кръчлоу (втора позиция на грида) можеше да окаже по-сериозен отпор, ако не бе и неговото лошо потегляне.

При това положение Марк вече е пръв в общото подреждане с две точки пред Педроса. Марк призна, че чувствата му са повлияни от отсъствието на съекипника му, както и че е изненадан да води.

Честно казано, не очаквах да съм пръв в шампионата след осем старта. Обстоятелствата са малко необичайни, но е важно да се печелят точки, а и това е вторият ми успех в МотоGP. В Остин усещането бе малко по-различно, тъй като тогава Дани и Хорхе бяха на трасето. Надявам се и двамата да се възстановят бързо. Този път надпреварата бе различна и с това, че след като излязох начело, трябваше да внимавам за разликата спрямо [Валентино] Роси и Кал. Невероятен опит е, но предпочитам надбягвания с повече състезатели в челото. Все пак научих много. Сега отиваме на Лагуна, където ще е трудно, тъй като никога не съм се състезавал там. Трябва да се концентрирам – сподели Марк.