Начало Избрани Ауди проявява сериозен интерес към Алонсо?

Ауди проявява сериозен интерес към Алонсо?

2161
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Ауди проявява сериозен интерес към Фернандо Алонсо. Според испанското издание Мундо Депортиво, управляващият директор на Заубер Алесандро Алуни Брави иска да привлече двукратния световен шампион при обединението на екипа с Ауди през 2026 г.

Преди близо месец и половина се появиха слухове, че Ауди иска да привлече в редиците си друг испанец- Карлос Сайнц. 28-годишният състезател е спряган за един от титулярните пилоти на Ауди след влизането на марката през 2026 г. Не трябва да се забравя, че бащата на Сайнц [Карлос Сайнц-старши] е част от програмата на германците в рали Дакар. Там той кара електрическия автомобил Audi RS-Q e-tron

Говори се, че Сайнц ще се присъедини към Заубер през сезон 2025. Еднократният победител в F1 има договор с Ферари до края на следващата година. Има немалка вероятност след това той да си тръгне от Маранело и да отиде в Хинвил. Сайнц обаче категорично отхвърли тези спекулации. 28-годишният състезател заяви, че иска да остане във Ферари още дълго време.

Сайнц не е единственият състезател, който е свързван с Ауди. В средата на май имаше предположения, че Зайдл опитва да върне Фетел в F1. От началото на този месец пък се появиха нови слухове. Според тях, Ауди се интересува и от Алонсо. В момента испанският ветеран кара в Астън Мартин и има договор с британския екип за още година. Алонсо многократно е казвал, че би останал в F1 и при влизането на новите технически правила през 2026 г. Тогава Астън Мартин прекъсва връзките си с Мерцедес и започна да си партнира с Хонда.

Същевременно Алесандро Алуни Брави даде интервю за Мундо Депортиво. В него той призна, че би искал да види Алонсо в редиците на неговия екип, особено след идването на Ауди.

„Винаги бих подписал с Фернандо, дори и на 45 или повече години“, сподели Брави. „Успях да го опозная добре в Макларън когато бях мениджър на Щофел Вандоорн, който беше негов съотборник. Успях да видя отблизо работата, която може да върши всеки ден като пилот, както и неговите способности и голямата решителност.“

„Той е шампион. Не можеш да спечелиш две световни титли в F1, ако не притежаваш определени характеристики. За мен е удоволствие да го видя в нашия отбор в бъдеще.“

В момента Брави е представител на екипа на Алфа Ромео. Италианецът изпълнява част от задачите на Фредерик Васьор и отговаря за работата на екипа на пистата. Същевременно Андреас Зайдл се занимава най-вече с обединението на Заубер с Ауди през 2026 г.

Брави призна, че в момента е доволен от работата на настоящите пилоти на Алфа Ромео/Заубер Валтери Ботас и Гуаню Жу, както и резервата Тео Пурчер. Но от друга страна, той смята Алонсо за един от най-добрите състезатели в историята на F1. Брави също така отказа да коментира дали Ауди има интерес към Сайнц.

„Доволни сме от настоящата ни пилотска двойка. Целта ни е да им предоставим конкурентен автомобил“, каза управляващият директор на Заубер.

„Очевидно смятам, че Карлос Сайнц е един от най-добрите пилоти в F1 в момента. Той кара за Ферари и мисля, че е много щастлив там. Трябва да помислим и за нашите пилоти и да им дадем всички инструменти, за да си свършат добре работата“, завърши Алесандро Алуни Брави.

Вчера Алфа Ромео/Заубер направи промяна в своята структура. Отборът от Хинвил се раздели с настоящия си директор Ян Монщо и привлече на негово място Джеймс Кий. Британският инженер ще започне работа в тима през есента и отново ще бъде заедно с Андреас Зайдл.