Начало Рали Остберг убеден, че е можел да настигне Ожие в Мексико

Остберг убеден, че е можел да настигне Ожие в Мексико

25
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг бе единственият пилот, който бе на път да притесни поне малко Себастиен Ожие в третия кръг от световния рали шампионат в Мексико.

Състезателят на М-Спорт обаче не успя изобщо да гони съперника си от Фолксваген, след като техническа повреда го спря. Разочарованието бе огромно, но норвежецът все пак извлече позитиви от надпреварата.

Състезанието не приключи по начина, по който ни се искаше, но скоростта на нашия Форд Фиеста RS WRC бе чудесна – коментира Остберг в колонката си за crash.net. – Това определено ще помогне на самочувствието ни за следващия старт. В петък спечелихме четири етапа и чувствах, че наистина можехме да се борим със Себастиен. Беше ми много удобно в автомобила. Настройките не работеха във всички отсечки, но за някои бяха идеални. Имах известни проблеми да вляза в ритъм, но въпреки всичко бяхме наистина бързи. В петък вечерта изоставахме с 33 секунди. Бях наясно колко трудно се наваксва толкова време, но пък знаех, че в събота ще мога да натисна още и да гоня Себ, да се опитам да го принудя да сбърка – като в Мексико през 2011 г. например. За съжаление в събота сутринта се появиха проблемите. Беше невероятно лош късмет и ми бе трудно да повярвам, че такова нещо се случва.

Първоначално Остберг усети проблем със съединителя и губеше време в завоите. Не това обаче сложи край на надпреварата за него:

– Предупредителна светлина се появи на таблото и сърцето ми почти спря. Беше повреда в електричеството. С Йонас (Андерсон, навигаторът му – б.р.) се опитахме да я поправим, като непрекъснато говорехме с инженера си Найдж, но не можахме да сторим нищо. Бях толкова разочарован, че ритнах колата и си ударих лошо крака – призна състезателят.