Начало Рали Хирвонен и Сордо доволни от подиума и 4-то място в Мексико

Хирвонен и Сордо доволни от подиума и 4-то място в Мексико

56
0
Дани Сордо

– Завърших втори – върнахме се към нормалното положение на нещата! – пошегува се Мико Хирвонен след финала на рали Мексико.

Финландецът се качи за първи път на подиума през сезон 2013 г., след като успя да спечели и най-дългата отсечка в третия кръг от световния шампионат. Той имаше едва 7,5 секунди аванс пред Тиери Нювил (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC) в началото на последния ден на състезанието и трябваше да е особено внимателен както да поддържа разликата, така и да не допусне грешка по трасето.

Накрая имахме една-единствена мисия – да запазим втората позиция – обясни пилотът на Ситроен. – Доволен съм, че успяхме да го постигнем. Не карах на пълна газ в етапа Гуанахуато, тъй като исках да запазя поне малко гумите си за пауърстейджа. На финала бях твърде предпазлив в първата секция, която е страшно бърза и останах извън топ 3. Както и да е, доволен съм, че се качих на подиума за първи път този сезон. Добър резултат е, който се дължи отчасти на постоянството в представянето ми. Но изглежда ни предстои много работа.

Вторият състезател на френския тим Дани Сордо завърши на четвърто място в надпреварата. Той също определи класирането си като добро, тъй като е помогнало на Ситроен да увеличи аванса си в класирането при конструкторите (87 точки срещу 81 за Фолксваген след 3 старта).

– Постигнахме известен прогрес през уикенда, но не бях в състояние да гоня момчетата пред мен, тъй като имах проблеми да се адаптирам към автомобила. Ще продължим да работим, особено по време на тестовете, които имаме преди рали Португалия – допълни испанецът.