Начало Рали Латвала: Нямаше как да избегна камъка, който строши окачването

Латвала: Нямаше как да избегна камъка, който строши окачването

71
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала обясни, че не е имал шанс да избегне камъка, в който се блъсна и счупи предно дясно окачване на своя Фолксваген Поло R WRC едва 400 метра след старта на първата реална отсечка в рали Мексико.

Това беше най-късият етап, който някога съм карал – призна горчиво финландецът. – Прахолякът от миналия преди мен автомобил още бе във въздуха и видимостта не бе особено добра. 300 метра след старта направихме десен завой и изведнъж се озовахме пред камък с размер на пъпеш точно на състезателната линия. Нямаше как да го избегне при скоростта, с която се движехме. Опитах да позиционирам колата така, че камъкът да е между двете предни колела. Ударът не бе кой знае колко силен, но скалата счупи част от окачването. Нямахме късмет. Вероятно се бе озовала на пътя от някой от автомобилите преди нас. Надявам се с това лошият ми късмет да е приключил – допълни той.

Днес Латвала ще кара отново в надпреварата по правилата на Рали2. Той обясни, че ще подходи към състезанието като към тест, за да придобие повече опит в Поло R WRC.

Финландецът катастрофира в последния ден на рали Монте Карло, след което отборът му го помоли задължително да финишира в Швеция. Във втория кръг той бе на крачка от подиума, но отстъпи третото място на Мадс Остберг. Инцидентът в Мексико е вторият му удар в две от три ралита от началото на сезона.