Начало Рали Ожие се нервира на сравненията с Льоб

Ожие се нервира на сравненията с Льоб

30
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие се изнерви на сравненията със Себастиен Льоб, които се появяват по-често, откогато и да било в началото на рали Мексико. Деветкратният световен шампион не кара в третия кръг от световния шампионат и ще се върне във WRC през май, но паралели между него и сънародника му се правят често.

Пилотът на Фолксваген даде да се разбере още в началото на сезона, че подобни сравнения не са му приятни и не иска непрекъснато да отговаря на въпроси, свързани с адаша му. Двамата бяха съотборници в Ситроен през 2011 г., когато отношенията им не бяха най-добрите възможни. След това Ожие се съсредоточи върху работата си във Фолксваген и подготовката на Поло R WRC преди началото на състезателната 2013-та. В Мексико обаче по-младият Себ бе попитан дали смята, че е „новия Льоб“ и дали ще доминира в първенството като титулувания си съименник.

Мога да ви кажа, че аз не съм Льоб, аз съм Ожие – заяви състезателят на Фолксваген. – Чувал съм безброй пъти сравненията – повече нямаме нужда от тях. Между нас (с Льоб) има 10 години разлика, от различни поколения сме. Ако бях 10 години по-стар, можеше и да се случи голяма битка помежду ни. Сега ще дам най-доброто от себе си и ще продължа да карам колкото мога по-бързо. Да се състезавам срещу него бе страхотно изживяване и ме изведе до лимитите ми – допълни Ожие.

В Монте Карло още на първото питане към него, свързано с Льоб, той заяви, че няма да отговаря на такива въпроси.