Начало Рали Хирвонен и Сордо поемат щафетата за рали Мексико

Хирвонен и Сордо поемат щафетата за рали Мексико

68
0
Мико Хирвонен

Рали Мексико е първата надпревара от втората половина на 2006 г. досега, в която екипът на Ситроен ще се състезава без Себастиен Льоб. Деветкратният шампион ще се отдаде на друг тип автомобилни състезания, докато Мико Хирвонен и Дани Сордо поемат щафетата и ще се борят за френския екип.

Третият кръг от тазгодишния световен шампионат слага началото на поредица от шест надпревари на чакъл. Надпреварата празнува 10 години от присъединяването си към WRC и ще бъде различна не само поради отсъствието на Льоб.

За мен сезонът сега започва наистина – коментира Хирвонен. – Вече имаме много добра представа за нивото на съперниците си. Мисля, че можем да кажем, че ще водим битка във всяка една отсечка и трябва да сме безпогрешни, за да печелим. Миналата година бях близо до Себ за дълги периоди в Мексико. Знам, че мога да се представя много добре на такава настилка и обичам да се състезавам там. Свършихме много работа в тестовете от Швеция досега – както по карането ми, така и по настройките на колата – допълни финландецът.

Според него ралито може да е малко странно за отбора поради отсъствието на Льоб:

– Това наистина е стартът на една нова ера за WRC, но не мисля, че означава допълнително напрежение за мен. Работата ми е да постигна възможно най-добрия резултат и да помогна на Ситроен да спечели. Чувствам положителна енергия и нямам търпение да покажа на всички, че мога да победя.

Сордо също иска да постигне успех, въпреки че не е карал в последните две издания на рали Мексико.

– Това ми е третото „домашно“ рали след Аржентина и Каталуния! Харесвам състезанието, особено вторите преминавания на отсечките, когато има повече сцепление. Но това означава, че квалификацията и изборът на стартове позиция в първия ден ще са много важни – сподели испанецът.

Част от екипа в Мексико ще е и Крис Аткинсън. Австралиецът бе посочен лично от Халид ал Касими, който не може да участва в надпреварата и определено се вълнува за дадения му шанс:

– Това е страхотна възможност за мен, тъй като нямах планове да участвам във WRC тази година. Излизам, за да взема точки за отбора. Тествах колата в Португалия преди няколко дни. Валеше, но поне влязох в час. Надявам се на класиране в топ 5.

Четвърти Ситроен DS3 WRC ще е частно участие в третия кръг от първенството, като той ще бъде управляван от Бенито Гера.