Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пол Хембри: Няма да има 5 или 6 пит стопа на състезание

Пол Хембри: Няма да има 5 или 6 пит стопа на състезание

59
0
Пол Хембри

Няма да сме свидетели на 5 или 6 спирания в бокса по време на състезанията от Формула 1 през 2013 г. Това заяви спортният директор на Пирели Пол Хембри. Той разясни, че целта на производителя на гуми за предстоящия сезон е била да направи по-агресивни смеси, които се загряват, но и износват по-бързо. Това ще доведе до по-различни стратегии от предходния сезон, като според Хембри няма да има състезания с едно влизане в боксовете.

През 2012 г. видяхме, че спирането веднъж в бокса става тенденция и искаме да се върнем на два до три стопа. Но няма да видим пет или шест или нещо подобно – коментира той.

Спортният директор на Пирели добави, че вероятно на отборите ще им отнеме между 5 и 6 състезания, за да разберат изцяло как работят гумите:

Подходът (за новия сезон) беше да направим смесите по-агресивни, структурите са така изградени, че да загряват по-бързо. В определени случаи това ще доведе до по-бърза деградация. Вероятно ще отнеме между 5 и 6 състезания докато отборите разберат различните смеси и как да изкарат най-доброто от тях. Това ще бъде предизвикателство за екипите и ще поддържа нещата интересни.

В предсезонните тестове доста от пилотите бяха недоволни от бързото износване на гумите, като някой от тях дори каза, че е трудно да тестваш, когато гумите ти издържат само една обиколка. Пол Хембри отговори на тези критики като заяви, че проблемът с деградацията на гумите на трасето Каталуня по време на тестовете е дошъл от ниските температури и не би трябвало да е проблем през предстоящите 19 надпревари.

Първото състезание за сезона ще се проведе на 17 март в Австралия.