Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обяви HP като нов титулярен спонсор на отбора във Формула 1

Ферари обяви HP като нов титулярен спонсор на отбора във Формула 1

1577
0
Карлос Сайнц, Фредерик Васьор и Шарл Льоклер, Ферари и HP
снимка, Ферари

Ферари обяви HP като нов титулярен спонсор на отбора във Формула 1. Скудерията подписа многогодишен договор с американския технологичен гигант. Логото на HP ще присъства върху болидите на Ферари, както и върху гащеризоните на Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Също така стана ясно, че тимът от Маранело ще използва специална разцветка за Гран при на Маями.

Слуховете за партньорство между Ферари и HP се появиха по-рано през седмицата. Предположенията бяха, че двете страни вече са подписали договор на стойност, по-голяма от тази между Ред Бул и Oracle. По този начин Скудерията добавя още един ексклузивен партньор, който ще помага на тима както на пистата, така и извън нея

Днес Ферари и HP обявиха историческо и многогодишно партньорство. Свързвайки две от най-емблематичните компании в света, партньорството включва споделен ангажимент за развитие на устойчиви иновации и ускоряване на целенасочени технологии в отбора на Ферари в F1, както и тези в изцяло женския шампионат F1 Academy и Scuderia Ferrari Esports.

Логото на HP ще направи своя дебют върху болидите на Ферари по време на Гран при на Маями, насрочена за 3-5 май. Тогава когато отборът ще започне да се състезава като Scuderia Ferrari HP. Другите два екипа на Скудерията също ще се състезават с името на американската технологична компания.

HP и Ферари се ангажират да ускоряват устойчивите иновации чрез технологии и спорт. Компаниите също така ще работят заедно за разширяване на образователните инициативи в рамките на своите екипи и общности. Те също така ще създадат трайно въздействие за идните поколения.

Партньорството включва интегрирането на високопроизводителните продукти и услуги на HP. Тук се включват адаптивни компютри и устройства, конферентни технологии и устройства за печат. Това ще позволи на HP Scuderia Ferrari и на другите състезателни отбори на Ферари да повишат прецизността си и да оптимизират вземането на стратегически решения както на пистата, така и извън нея.

Малко преди уикенда в Маями представители на двете организации ще представят новата разцветка на Скудерия Ферари HP, специално разработенa за Маями. На церемонията ще присъстват главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня, шефът на отбора в F1 Фредерик Васьор, пилотите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, както и главният изпълнителен директор на HP Енрике Лорес

„Нашият основател ни предаде непрестанната си воля за напредък. От това произтича стремежът ни към иновации на пътя и на пистата, както и ангажиментът ни към устойчиво бъдеще. Започваме от въглеродната неутралност и стигаме до образованието на младото поколение“, каза Бенедето Виня.

„В HP открихме същите ценности, които го правят идеален партньор. Очакваме с нетърпение да започнем нашето сътрудничество и заедно да се изправим пред нови възможности и предизвикателства“, добави главният изпълнителен директор на Ферари.

„Технологиите, производителността и изключителната изработка подхранват бъдещето. Затова партньорството между HP и Ферари е напълно естествено“, каза Енрике Лорес.

„И двете марки са изградени върху богата история, която е издържала проверката на времето. Чрез това уникално сътрудничество ние също така имаме възможност да достигнем до нови аудитории. Искаме да стимулираме растежа на бизнеса и да създадем трайно въздействие за нашите общи клиенти и общности. Заедно ще използваме глобалната сцена на състезанията, за да ускорим устойчивите иновации“, допълни CEO-то на HP.