Начало Рали Льоб обмисля евентуално свое участие в рали Дакар

Льоб обмисля евентуално свое участие в рали Дакар

45
0
Себастиен Льоб

Девекратният световен рали шампион Себастиен Льоб обмисля евентуално свое участие в рали Дакар в бъдеще, разкри самият той. Французинът ще се състезава само в четири WRC старта през 2013 г., ще кара в GT серии и ще се подготвя със Ситроен за световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Дакар е поредната идея, която може да намери място в кариерата на пилота.

Льоб не се е състезавал в подобен тип надпреварата досега. Той даде да се разбере, че ако стигне до Дакар, то това ще е с по-опитен в такива стартове навигатор от титуляра Даниел Елена, с когото спечелиха 9 последователни WRC титли.

Един ден може би ще ми се прииска да отида на Дакар, но няма да е със Северин (съпругата му, която в отделни случаи бе копилот на състезателя – б.р.) или Даниел… Иначе със сигурност ще се загубя! – заяви Льоб. – Ако карам в Дакар, ще е с частен екип, няма да е нещо със Ситроен – допълни той.

За разлика от Себастиен френската компания има далеч по-сериозен опит в най-голямата надпревара за издръжливост в света. Ситроен са печелили състезанието (докато още се провеждаше в Африка) четири пъти със своя ZX.