Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Антонели ще дебютира с Мерцедес в Монца

Антонели ще дебютира с Мерцедес в Монца

3813
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели, снимка Мерцедес

Андреа Кими Антонели ще дебютира с Мерцедес в Монца. Това твърди информация на Моторспорт. Според британското издание, италианският тийнейджър ще кара един от автомобилите на тима от Бракли в първата свободна тренировка за Гран при на Италия.

Антонели продължава подготовката си за потенциално участие в F1 през 2025 г. Младият италианец вече направи няколко теста с по-стари болиди на Мерцедес. Очаква се следващата седмица той да бъде зад волана на F1 W15, заменяйки някой измежду Люис Хамилтън или Джордж Ръсел

Италианецът е определян за наследник на Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион си тръгва от Мерцедес в края на годината, за да се присъедини към Ферари. От тима все още не са обявили кой ще замени Хамилтън. Но по всичко изглежда, че това ще бъде Антонели.

Според Моторспорт, Мерцедес ще даде на Антонели един от своите автомобили по време на уикенда на пистата Монца на 30 август. Така тимът от Бракли ще спази правилника на F1. Той гласи, че всеки отбор е длъжен да предостави един от своите болиди на новобранец в поне две свободни тренировки.

Очаква се на Монца Мерцедес най-накрая да обяви повишението на Антонели. Тогава италианецът вече ще е навършил 18 години и няма да има проблеми да получи суперлиценз.

Антонели най-вероятно ще кара болида на Хамилтън по време на първата тренировка на Монца. Целта е той да може да работи с Пийт Бонингтън [Боно]. Предполага се, че британецът ще бъде рейс инженер на Антонели през 2025 г. Двамата прекараха известно време заедно по време на тестовете на Пирели след Гран при на Белгия.

По-рано през седмицата Бонингтън получи повишение и вече ще ръководи работата на състезателните инженери. По този начин британският специалист остана в Мерцедес въпреки напускането на Хамилтън. Не е тайна, че седемкратният световен шампион искаше да вземе Бонингтън във Ферари.

Антонели вече изпълнява задълженията си на младши пилот на Мерцедес. Освен няколкото частни теста, той прекарва и много време в симулатор в Бракли. Очаква се на Монца той да направи първото си официално участие с Мерцедес.

Германският производител все още не е обявил официално кои новобранци ще използва. Опциите пред Мерцедес не са много. След Монца има само две състезания- Мексико Сити и Абу Даби- които или не са улични писти или пък са със спринтов формат.