Начало Избрани Ралф Шумахер: Бин Сулайем не е способен да работи с пилотите. Сътвори...

Ралф Шумахер: Бин Сулайем не е способен да работи с пилотите. Сътвори трагедия от нищото

815
0
стюарди, стюардите, ФИА
снимка: Спас Генев

ФИА има нужда от нов президент, защото Мохамед бин Сулайем не е способен да работи с пилотите, заяви Ралф Шумахер. Бившият пилот от Формула 1 коментира след Гран при на Сингапур, че на Макс Верстапен са му се струпали много неприятности на главата през настоящия сезон. Последната бе наказанието за това, че използва нецензурна дума по време на пресконференция в Сингапур, за да опише поведението на болида си в Баку. Малко по-рано Бин Сулайем заяви в интервю, че пилотите трябвало да коригират езика си. Със самите състезатели обаче никой не бе говорил, когато стюардите извикаха Верстапен и му наложиха общественополезен труд. Резултатът от това бе, че след това нидерландецът на практика отказа да отговаря нормално по време на пресконференции. Реакциите бяха почти изцяло в негова подкрепа.

„Тази година се оказа трудна за Макс. Разправии около шефа на отбора Кристиан Хорнер, гениалният Ейдриан Нюи напуска, други хора от висшето ръководство на отбора също си тръгват, болидът неочаквано изгуби скорост, напрежението в битката за шампионата с Ландо Норис се повишава. Много се събра и това може да вкисне всекиго“, посочи Ралф Шумахер

„С мен се случи подобна история като тази на Макс с ругаенето – по време на телевизионно интервю през 1997 г. В отбора на Джордан всеки ден се псуваше и аз бях свикнал така. Но когато използвах нецензурна дума в ефир на живо, трябваше да се извиня. Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем обаче сътвори трагедия от нищото“, продължи бившият пилот от Формула 1.

„Той не е способен да работи с пилотите. Абсурдно е, че Макс бе наказан. Предупреждението бе достатъчно. И изворът на проблема е президентът на ФИА.“

„Първо имаше проблем със Сузи Волф, после със собствениците на търговските права от Либърти Медия, което едва не му струва поста. Бин Сулайем се стреми към публичност. Постоянно се върти около подиума. Бих препоръчал на ФИА да помисли за друг президент. Случващото се в момента не може да продължава в дългосрочна перспектива“, каза още Ралф Шумахер.