Начало Избрани Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове

Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове

148
0
пистата в Маями
снимка, Пирели

Пистата в Маями иска да разшири присъствието си в моторните спортове. Ръководството на трасето се надява да награди успеха, който постигна в F1 и представи амбициозна програма за следващите години. Целта е съоръжението да приема различни автомобилни състезания през цялата година, използвайки различни конфигурации.

Пистата в Маями беше открита през 2022 г. Тогава тя прие първия си старт от F1. Така се сбъдна дългогодишната мечта на Либърти Медия за разширяване на присъствието на Формула 1 в САЩ

Трасето в Маями е разположено около комплекса Хард Рок Стейдиъм в Маями Гардънс. То е дълго 5.412 км и включва 19 завоя и три DRS зони, разположени на старт-финалната права, както и на отсечките между завои 9-11 и 16-17.

Ръководството на пистата планира да модифицира допълнително съоръжения и да добави още конфигурации на пистата. Те трябва да варират от 4.5-километрова версия с 19 завоя до по-къса 2.30-километрова. Целта е на трасето да се провеждат състезания от различни серии и шампионати.

Разработчиците предоставиха илюстрации на предложените нови версии на трасето в подкрепа на искането си за затваряне на пътища в района. Така може да се започне работа по модернизиране на съоръжението.

„Това е вълнуващо време за любителите на моторните спортове в Южна Флорида“, обясни Том Гарфинкел. „Инвестициите ни в съоръжението и изграждането на вътрешния кръг създават пет конфигурации на пистата, достойни за най-елитните пилоти в света.“

„[Това] ни позволява да се ангажираме с разрастващата се общност на моторните спортове в Южна Флорида. Същевременно се съобразяваме с въздействието върху местните жители и бизнеса.“

„Тук, в Южна Флорида, има процъфтяваща автомобилна култура. Тази инвестиция ни дава възможност да обслужваме по-добре тази нарастваща група от автомобилни ентусиасти, както и да използваме нашето съоръжение за повече обществени програми“, добави управляващият директор на пистата в Маями.

Гарфинкел добави, че това ще бъдат и възможности за образование и кариера за местните младежи и студенти в района на Маями.

Понастоящем пистата Маями се използва само за състезателният уикенд от F1 в началото на май. По време на него се провеждат още стартове от F1 Academy и Порше Карера Къп Северна Америка

Планът е на едната от новите конфигурации да има събитие Ferrari Racing Days. Планът е то да се проведе две седмици след изданието на Гран при на Маями през 2025 г.

F1 ще продължи да използва съществуващата писта в Маями. Организаторите предполагат, че състезанието може да се измести по отношение на часа на провеждане. Не се изключва преминаването към изкуствено осветление след 2025 г.

Това следва успешното въвеждане на Гран на Лас Вегас, което се провежда през нощта. Организаторите от Маями имат подобни идеи за собственото си събитие занапред.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Miami Grand Prix (@f1mia)