Начало Рали Льоб най-бърз в квалификационната отсечка на рали Испания

Льоб най-бърз в квалификационната отсечка на рали Испания

30
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб бе най-бърз в квалификационната отсечка на рали Испания, 13-ти (последен) кръг от световния рали шампионат за 2012 г. Деветкратният световен шампион измина 2,94-километровия етап за 2:06.118 мин. Най-доброто време му дава право да избере преди всички стартовата си позиция за петъчните скоростни изпитания, които ще са на чакъл.

Евгени Новиков впечатли с второто си време в квалификацията със своя Форд Фиеста RS WRC. Руснакът бе на 0,146 сек от Льоб. Трето време даде съотборникът на шампиона Мико Хирвонен (+0,310).

Четвърти и пети са пилотите на Форд в последния уикенд на заводския тим във WRC, като Яри-Мати Латвала бе по-бърз от Петер Солберг. Тиери Нювил (Ситроен) се нареди шести, седмо време даде Дани Сордо (Мини). Топ 10 допълниха От Танак, Мадс Остберг и Мартин Прокоп (и тримата с Форд Фиеста).

Междувременно стана ясно, че Андреас Микелсен ще кара и този уикенд с навигатора си Ола Флоен. Първоначално мястото до пилота трябваше да заеме Мико Маркула, но той се разболя точно преди състезанието. Двукратният IRC шампион имаше намерение да работи за първи път с бележки за трасето на английски език, но сега ще продължи още малко по обичайната си програма.