Начало Moto News МотоGP: Лоренцо и Ямаха празнуват титлата

МотоGP: Лоренцо и Ямаха празнуват титлата

35
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо бе изключително щастлив, след като спечели титлата в МотоGP след Гран при на Австралия. Пилотът на Ямаха е недостижим в генералното класиране кръг преди края на първенството с аванс от 43 точки, след като основният му съперник Дани Педроса (Хонда) падна и не можа да продължи в състезанието. В течение на сезон 2012 г. до момента Лоренцо има шест победи и десет втори места.

Какъв ден! Много съм щастлив. Стана по-лесно, отколкото очаквах, тъй като Дани сбърка в завой и катастрофира. Исках да поддържам темпото на Кейси [Стонър], но той бе твърде силен. А всичко, което трябваше да направя, за да стана шампион, бе да финиширам. Усещането е невероятно! Искам да благодаря на целия отбор, на Ямаха, семейството и приятелите си, на спонсорите и феновете, които ме подкрепяха. Изумителен момент. Бяхме много търпеливи, много концентрирани и накрая спечелихме! – радваше се Хорхе.

Висшият мениджмънт на Ямаха не скри удовлетворението си от успеха на пилота. Президентът на Ямаха Мотор Со. Хироюки Янаги изрази благодарност не само към Лоренцо, но и към феновете и всички останали, участвали в битката и подкрепяли Хорхе и тима.

Стойността на тази титла надминава страхотното постижение на Лоренцо. Това бе първият сезон при новите 1000-кубикови правила и съответно предизвикателството бе по-голямо и за състезателите, и за отборите. Вярвам, че спечелването на короната в тази нова реалност стана възможно благодарение силите на пилотите, мотора и мениджмънта на отбора. Изключително съм горд, че имаме състезател като Хорхе Лоренцо, който продължава да се адаптира и да израства с изключителен успех като част от семейството на Ямаха – допълни той.

Шефът на Ямаха Мотор Рейсинг Лин Джарвис също отбеляза, че успехът е дело на група от хора, дали всичко от себе си, за да спечелят титлата.