Начало Рали Ал-Атия благодари на Ситроен за подкрепата и се съсредоточи върху Дакар

Ал-Атия благодари на Ситроен за подкрепата и се съсредоточи върху Дакар

45
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия приключи програмата си в световния рали шампионат във Франция и благодари на Ситроен за подкрепата този сезон.

Сега катарският пилот ще съсредоточи вниманието си върху Дакар. Той има планирани поредица тестове до старта на най-сериозната надпревара за издръжливост в света. Тиери Нювил ще управлява неговия DS3 WRC този уикенд в Сардиния, а на финала на сезона колата ще е в ръцете на Ханс Вайс младши.

Много съм доволен, че Тиери ще кара за Катар WRT в Сардиния. Вече съм по средата на подготовката си за рали Дакар и трябва да правя много тренировки, а това ме изважда от последните два кръга на шампионата – обясни Ал-Атия. – При това положение WRC програмата ми приключи във Франция и бих искал да благодаря на Ситроен за това, че ми дадоха възможност да се състезавам с тях този сезон. Беше невероятна година за мен. В спомените ми ще остане преди всичко начинът, по който отборът ме посрещна и подкрепата, която ми оказа, за да напредна. Наученото ще ми е от полза в бъдеще.

Нювил няма търпение да опита да подобри четвъртото си място от последното рали до момента в шампионата – Франция. Той вече заяви, че целта му до края на сезона е да стигне подиума.

Резултатът от Франция ни окуражи още повече. Доказахме, че можем да сме бързи без да допускаме сериозни грешки. Постигнахме го благодарение на непрекъснатата си работа с тима, но все още се учим – добави белгиецът.