Начало Moto News MotoGP: Лоренсо печели 50-а първа позиция на Мотеги

MotoGP: Лоренсо печели 50-а първа позиция на Мотеги

35
0
Хорхе Лоренцо,Ямаха

Пилотът на Yamaha Factory Racing спечели първа позиция за утрешната Гран При на Япония на пистата Мотеги. Той бе най-бърз в квалификацията, изпълнена с инциденти, а след него останаха Дани Педроса и Кал Кръчлоу.

Лоренсо спечели 50-а първа позиция в кариерата си с нов рекорд на пистата. Той постигна 1:44,969. Той единствен слезе под 1:45 мин. за обиколка и измести от първото място Дани Педроса (Repsol Honda Team), който остана втори на 0,246 сек. Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3) бе близо до катастрофа, след като успя за 7-и път през този сезон да се нареди на първа редица.

На втора редица отпред е Бен Спийс с Yamaha, който падна в последните секунди на сесията, като се стремеше да направи още по-бърза обиколка. До него се нареди Алваро Баутиста (San Carlo Honda Gresini), след като той и екипа му дълго търсиха подходящи настройки на окачването. Очевидно обаче работата им даде резултат. Шести бе съотборникът на Кръчлоу Андреа Довициозо, който се бореше за по-предна стартова позиция, но не му достигнаха няколко десети.

Другият пилот на Repsol Honda Кейси Стонър, който все още има проблем с мотоциклета си, след като се завърна на пистата от лечение на контузия. До него – 8-и е Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP), който започна сесията с катастрофа, но успя да се справи добре в края на квалификацията. Девета позиция е за Валентино Роси (Ducati Team). Той не намери правилните настройки на тренировките вчера, които да му позволят да заеме по-предно място в класирането. Неговият съотборник Ники Хейдън допълни топ 10, които чувства сериозен дискомфорт от контузията на дясната си ръка. Алекс Еспаргаро (Power Electronics Aspar) се класира най-добре от пилотите с машини CRT – 13-и.

Много от пилотите катастрофираха, като Микеле Пиро (San Carlo), Джеймс Елисън (Paul Bird Motorsport), и Карел Абрахам (Cardion AB Racing). Нито един не е контузен сериозно.