Начало Moto News Хонда представи мотора си за Дакар

Хонда представи мотора си за Дакар

260
0
CRF450,CRF450 Rally,Хонда

Хонда представи на международното изложение в Кьолн (Германия) за мотори, скутери и байкове машината, с която ще участва догодина в най-голямата надпревара за издръжливост в света рали Дакар.

Японската компания има 9 бягания в състезанието от 1981 г. досега. Печели през 1982-ра и четири пъти последователно от 1986 до 1989 г. Сега се завръща в този изключителен тест за издръжливост и ефективност, като целта е проверката и развитието на нови технологии, които след това да се прилагат в серийни модели.

Самият мотор е CRF450 Rally и базиран на CRF450X ендуро. Той е със система за електронно впръскване на горивото – Programmed Fuel Injection (PGM-FI). Освен това Хонда за първи път ще се бори за успех с машина, за чиято основа е използван сериен мотоциклет.

За екипа ще се състезават 11-кратният шампион на Baja 1000 в САЩ Джони Кембъл (той е новото попълнение в тима), Елдер Родригес (Португалия), Фелипе Заньол (Бразилия), Сам Съндърланд (Великобритания) и Хавиер Пицолито (Аржентина).

По CRF450 Rally все още се работи. Моторът обаче премина тестове в Япония и ще участва в първото си състезание – рали Мароко, стартиращо на 14 октомври. Основната задача на пилотите ще е да събират данни, да се установят евентуални проблеми и изобщо да се изпробва машината в реални условия. След това всичко трябва да се изглади преди Нова година, след която започва истинското изпитание – Дакар.