Начало Moto News МотоGP: Дуан ще кара Хонда RC213V през уикенда за Гран при на...

МотоGP: Дуан ще кара Хонда RC213V през уикенда за Гран при на Австралия

121
0
Мик Дуан

Мотоциклетната легенда Мик Дуан ще направи няколко обиколки с Хонда RC213V по време на уикенда за Гран при на Австралия от МотоGP на Филип Айлънд. Той ще направи демонстрациите по времето, когато се очаква Кейси Стонър да се появи за последен път пред родна публика преди да се оттегли от спорта в края на сезона.

Дуан има пет титли с Хонда в клас 500 куб. см, спечелени последователно от 1994 до 1998 г. 54-те му победи също са с машини на японската компания.

– Последният път, когато карах Гран при байк, беше доста отдавна. Мина време и нямам търпение отново да се кача на такъв мотор. Феновете и пилотите харесват Филип Айланд, а се надявам, че тази година ще е още по-голямо събитие заради оттеглянето на Кейси. Чудесно е, че ще имам известно участие там и вече страшно много искам да видя приятелите си – коментира Мик.

Той ще се запознае с RC213V в съботата преди демонстрационното си бягане в деня на надпреварата.

– Страхотно е, че имаме шанс да направим такова нещо с един австралийски шампион в родината му. С Мик и Кейси на пистата уикендът определено ще е вълнуващ за Хонда – заяви изпълнителният вицепрезидент на Honda Racing Corporation Шуей Накамото.