Начало Рали Остберг избегна сериозни контузии, но навигатор загина в чешкото рали Бохемия

Остберг избегна сериозни контузии, но навигатор загина в чешкото рали Бохемия

88
0
Мадс Остберг

Норвежкият пилот Мадс Остберг е без сериозни контузии след вчерашната си тежка катастрофа по време на шейкдауна на чешкото рали Бохемия. Победителят в тазгодишното издание на рали Португалия от WRC имаше намерение да се състезава с Форд Фиеста RRC и организаторите се гордееха особено много с присъствието му в стартовия списък на надпреварата. Пилотът мислеше да използва състезанието като тест за подготовка на асфалтова настилка.

Стартът обаче приключи бързо за Остберг и навигатора му Йонас Андерсон, след като пилотът допусна грешка – помислил препятствието пред себе си за храст, но камъни под тревата довели до удар.

Първоначално съществуваха опасения, че последиците от инцидента му са много сериозни. Баща му Мортен обаче съобщи, че след прегледите Остберг вече е на крака и е изписан от болницата.

екарите се опасяваха, че гръбнакът му е счупен на две места, но за щастие положението не е толкова тежко – коментира той.

Мадс по принцип планираше да участва в рали Естония другата седмица. Сега обаче това ще зависи от преценката на лекарите, които трябва да му дадат разрешение да кара. Състезателят ще премине специализиран преглед веднага след прибирането си в Норвегия.

Рали Бохемия пък бе прекратено днес, след като навигатор загина в друга катастрофа. В третата за деня отсечка инцидент е претърпял екипажът Мартин Семерад/Бохуслав Чеплеча. Те са получили медицинска помощ на място, но копилотът Чеплеча е починал. Организаторите на надпреварата изказаха огромното си съжаление от случилото се, изразиха съболезнования към близките на загиналия и след това спряха надпреварата.