Начало Moto News MotoGP: Спийс печели втората тренировка на Ассен

MotoGP: Спийс печели втората тренировка на Ассен

29
0
Бен Спийс

Пилотът на Yamaha Factory Racing Бен Спийс бе най-бърз в първия тренировъчен ден от Гран При на Холандия на пистата Ассен. Той даде най-доброто си време във втората сесия, тъй като в първата спечели съотборникът му и лидер в класирането Хорхе Лоренсо.
След Спийс се наредиха Кал Кръчлоу и Ники Хейдън. Спийс постигна 1:34,866. Той финишира само с 6 хилядни пред Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3), който е със фрактура в левия глезен. Третото място на Ники Хейдън от Ducati Team, който изостана на 0,102 сек., обещава добро представяне на моторите Desmosedici.
Алваро Баутиста от San Carlo Honda Gresini, който спечели първата позиция на предишното състезание бе 4-и, като отново показа мускули със своята сателитна машина Honda, а след него се нареди Хорхе Лоренсо, който обаче загуби време в последния сектор на пистата при бързата си обиколка. Дани Педроса от Repsol Honda Team стана 6-и, като гони добро представяне, ако иска да запази шансовете си да остане в битката за титлата. След него се нареди съотборникът на Кръчлоу – Андреа Довициозо, който ще трябва да се реваншира за катастрофата си на Силвърстоун.
Валенттино Роси с Ducati бе 8-и, като трябва да положи доста усилия да настигне своя съотборник. Докрота финишира пред пилота на Pramac Racing Хектор Барбера, който падна в началото на сесията. Топ 10 допълни звездата на Repsol Honda Кейси Стонър, който направи само 8 бързи обиколки, като избираше кой от двата байка ще кара. Той бе единственият пилот, който не подобри времето си от първата сесия и е 7-и за деня в комбинираното класиране. Алекс Еспаргаро бе най-бърз от машините CRT пред своя съотборник Ранди де Пюние.