Начало Рали Южна Африка и Бразилия се борят за място в календара на WRC...

Южна Африка и Бразилия се борят за място в календара на WRC за догодина

42
0
Logo,WRC

Южна Африка и Бразилия се борят за място в календара на световния рали шампионат. Твърди се, че в списъка за 2013 г. ще има слот за нов старт, за който кандидатите са двете държави. Първата оферта е за състезание с център около Дърбан, втората е с три различни варианта.

Според информация на неназован източник Южна Африка печели позиции напоследък.

Инфраструктурата е налице, макар че има още няколко неща, които трябва да се оправят. На бразилците обаче им предстои много работа. Все още не се знае дали събитието ще е съсредоточено около Куритиба, Рио де Жанейро или Сао Пауло – твърди източникът.

Мениджърът на WRC Мишел Мутон бе на посещение в Бразилия през изминалата седмица, за да прецени на място потенциала за евентуално състезание там. Страната няма кръг от шампионата от 1982 г. Последната надпревара там е спечелена именно от Мутон с Ауди Куатро.

Директорът на рали Аржентина Давид Ели пък заяви, че е готов да помага на Бразилия, тъй като според него е хубаво да има още състезания в тази част от света.

Единственото, което не ни интересува, е ротационна програма – желанието ни е Аржентина да присъства в календара ежегодно – допълни той.

Програмата на световния рали шампионат ще бъде дискутирана на следващата WRC комисия, чието заседание е на 9 май. Календарът трябва да се ратифицира от Световния съвет за автомобилен спорт през юни.