Начало Рали Малкълм Уилсън разочарован от От Танак

Малкълм Уилсън разочарован от От Танак

54
0
Малкълм Уилсън,От Танак

Естонецът От Танак е смятан за един от най-талантливите новобранци във WRC. През тази година обаче той не се представя по най-добрия начин. Осмо място в Монте Карло, отпадане в Швеция, пето място в Мексико, 14-о в Португалия и 10-о в Аржентина. 24-годишният младеж определено е в сянката на другите „млади стрелци“ Евгени Новиков и Мадс Остберг.

Естонецът показа на моменти добра скорост и добри времена, но множеството грешки му попречиха да постигне по-добри резултати. В Аржентина нещата не стояха по различно и още в четвъртия етап той излетя от трасето, след което трябваше да продължи участието си по системата Rallye2.

Логично тим шефът Малкълм Уилсън въобще не е доволен от представянето на Танак и дори отправи критики към него. За момента Латвала не се представя според очакването, кариерата на Солберг изглежда в края си и това би могло да е голямата възможност за Остберг, Новиков и Танак. Естонецът обаче изглежда не може да се възползва от нея.

„Трябва да заявя, че съм разочарован от представянето на От“, обясни Малкълм Уилсън пред Аутоспорт. „Неговата цел трябваше да е завършване в ралитата, но още в първите три етапа имаше инциденти, за които той си е виновен. Това е много разочароващо.“

В Аржентина Танак спука гума във втората скоростна отсечка, после повреди управлението си в третата и накрая излетя от трасето в четвъртата.

„Неговата цел е да завършва ралитата. Говорихме за това многократно и двамата се съгласихме да се стремим към това. Аржентина е много дълго рали, най-дългото в календара. То ще остане в календара и през следващата година. Затова бе много важно да се събира опит в него. Не е от надпреварите, в които искаме да видим темпото си.“

Мястото на Танак в М-спорт обаче е сигурно. Уилсън иска да види подобрение от младия талант, защото Остберг например се справя много по-добре. Когато видя, че се намира на сериозна разлика от пилотите пред и зад него, той просто се задоволи с воденето на записки за следващата година, без да поема излишни рискове.