Начало Moto News Антъни Уест закъса за пари, няма да кара в MotoGP

Антъни Уест закъса за пари, няма да кара в MotoGP

65
0
moto2,MotoGP,Антъни Уест

На страницата на Антъни Уест във Facebook излезе официално съобщение, че австралиецът няма да може да заеме мястото си в екипа на Speed Master в MotoGP, поради липса на средства. Уест добавя, че това вероятно е краят на състезателната му кариера.
В изявлението се казва: Аз няма да се състезавам тази година в MotoGP или в други състезания, защото нямам спонсор, който да плати на отбора Speed Master. Всички тимове искат пари от своите пилоти и само богатите могат да се състезават в MotoGP, Moto2 и Moto3. Затова аз няма да мога да се карам тази година, тъй като има да плащам още пари на моя бивш отбор MZ Germany Moto2. Исках да продам колата, кросовия байк и къщата си. Дори да ипотекирам дома си като гаранция, те пак не са достатъчни. Вероятно няма да се състезавам повече и ще се върна в Австралия, за да си търся нормална работа.
30-годишният бивш заводски пилот на Kawasaki, победител в състезания от клас 250 куб. см и Суперспорт, в последните два сезона караше в Moto2 за MZ. Най-доброто му класиране миналата година бе 4-о място на холандската писта Ассен, където има победа през 2003 г. Speed Master спечели три състезания в Moto2 с Андреа Яноне през 2011 г. и планираше да стартира с Уест и мотоциклета ART Aprilia в новата категория CRT. Яноне ще остане в същия тим, но в Moto2. Уест започна да се състезава в частен тим през 2001 г., като най-доброто му класиране е 5-о място при първия му пълен сезон 2008 с Kawasaki.
Ако Speed Master не намери друг пилот, който да си плати, стартовата решетка във висшия клас ще намалее до 20 машини – 12 заводски и 8 CRT. Мотоциклетите могат да станат и 19, защото BQR и Йони Фернандес имат същите финансови проблеми като Уест.