Начало Moto News Tech 3 ще развиват собствено шаси

Tech 3 ще развиват собствено шаси

71
0
Tech 3,Ямаха

Tech 3 ще бъде и през следващата година клиентски отбор, ползващ заводски мотоциклети от определен производител. Плановете обаче са да се използва собствено шаси, вариант който вече е позволен от регламента. Тимът на Ерв Поншерал използва вече собствено шаси в Moto2, а сега смята да се заеме и с развитието на такова за MotoGP. Отговорник на проекта ще бъдат инженерите Ги Кулон и Нико Гуйон, който проектираха вече рамката на Брадли Смит от Moto2.

Развитието е реакция на обявеното от боса на Дорна, Кармело Еспалета, развитие на собствена рамка след като през миналата година бе прието мотори по правилото CR, да заменят настоящите прототипи. Така трябва да бъдат намалени разходите и стартовата решетка отново да бъде попълнена.

Отборът на Tech 3 до момента се състезаваше с предоставените от Ямаха M1. От японския производител обаче вероятно няма да участват в развитието на новата рамка, както бе обяснено от Поншерал.

„Това е съвсем различна програма и освен това до края на 2013 г. имаме договор с Ямаха и не смятаме да забъркваме двете неща в едно“, обясни той пред Motor Cycle News.

Поншерал не изключва моторът, който ще направи своето първо излизане на пистата през следващото лято да запише участия още през 2013 г., но за друг отбор. Във връзка с доброто взаимодействие с японците, той не изключва неговата рамка да е задвижвана от мотор на Ямаха. За това вече се преговаря с отговорните лица.

„С удоволствие ще използваме двигатели от R1″, обяснява французинът. „Представих идеите си на Ямаха и попитах до каква степен могат да ни подкрепят. Ако можем да получим толкова мощен двигател, колкото е този от супербайк, със сигурност нашият продукт ще е конкурентен на останалите.“