Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се надява да остане във Формула 1 и след 2012 г.

Уебър се надява да остане във Формула 1 и след 2012 г.

42
0
Гран при на Корея,Марк Уебър

Марк Уебър определено е под голямо напрежение, след като не показа особено добри резултати през този сезон. Стигна се дори до там, че след теста за млади пилоти в Абу Даби, младата надежда от академията на Ред Бул, Жан-Ерик Верн, заяви че би се справил не по-лошо от Уебър. Дори и Себастиен Буеми упражни критика към Ред Бул за решението да ангажират 35-годишният австралиец за следващия сезон.

Уебър обаче не се притесни от тези думи и смята, че продължава да е достатъчно бърз за Формула 1. Той иска да продължи своята кариера и след края на следващия сезон.

„Да, така е, искам да продължа кариерата си и мисля че мога да карам поне още няколко години“, обясни австралиецът пред Дейли Мейл.

Явно е, че в плановете на Ред Бул за бъдещето няма място за Уебър. Това стана ясно още след като консултантът Хелмут Марко предложи да се сключи само едногодишен договор.

„Хелмут предложи да сключим едногодишен договор и това по един или друг начин не бе никак лошо за мен. Свикнал съм, защото в последните три или четири години действахме по този начин. Това действа мотивиращо. В средата на сезона отново ще седнем и ще поговорим за бъдещето.“