Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер с предупреждение заради катастрофата

Шумахер с предупреждение заради катастрофата

64
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер получи официално предупреждение за катастрофата, вследствие на която отпадна от Гран при на Сингапур. Седемкратният световен шампион се блъсна в Серхио Перес (Заубер) и излетя във въздуха, но за щастие се отърва невредим.

Случилото се бих нарекъл неразбирателство между Серхио Перес и мен. Той беше тръгнал към вътрешната част и намали, аз не очаквах да го направи толкова рано и го ударих. Вероятно това бе един от онези инциденти, изглеждащи далеч по-впечатляващо отстрани, отколкото по принцип са. Жалко, защото колата и гумите бяха с прекрасно поведение – обясни Михаел.

Съотборникът му Нико Розберг взе отново точки за седмото си място в надпреварата. Според него максимумът в Сингапур е бил шеста позиция.

Борих се със задната част в състезанието, трасето просто не пасна на автомобила ни. Имах и повече грижи с износването на гумите в сравнение със съперниците около мен и това в комбинация с необходимостта да променим стратегията си заради излизането на колата за сигурност доведе до невъзможността да напредна повече – допълни Нико.