Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бе блаженство най-после да мога да хапна повече, призна Палмър

Бе блаженство най-после да мога да хапна повече, призна Палмър

53
0

Пилотът на Рено Джолион Палмър призна, че е било истинско блаженство да може да си хапва повече храна през изминалата зима заради изискванията на новите болиди във Формула 1. Те ще са с много по-голямо притискане и ще са по-трудни за каране от физическа гледна точка, което изисква от пилотите повече сила и съответно повече мускулна маса. Затова тази година те ще са с 3 до 5 кг по-тежки. Това няма да се отрази особено негативно върху разпределението на масите в болида, тъй като минималното тегло на колите бе увеличено от 702 на 728 кг.

„След години на внимателно следене на килограмите ми, най-после можех да кача малко такива, призна Палмър на представянето на новия болид R.S.17. – По отношение на яденето беше страхотно, тъй като можех да прибавя повече калории. Разбира се продължавам да внимавам какво ям, това е в моето ДНК. На външен вид съм си почти същия и нямам повече притискаща сила!”

Палмър заяви още, че очаква много по-добър сезон през 2017 г., след като вече има доста повече опит и познава отбора отлично. „Очаквам колите да са забавни за пилотиране, добяви британецът. – Ще са интересни с по-широките гуми и повечето притискаща сила. При нас в симулациите нещата изглеждат много позитивно. Мисля, че имаме добър шанс да направим сериозна стъпка напред.”

Другият пилот на тима Нико Хюлкенберг, който дойде от Форс Индия, заяви, че целта на тима е да се придвижи напред и да бъде в средата на колоната като класиране, а за 2018 г. трябва да направи още една крачка напред. „Имам да уча много неща, тъй като съм в нов отбор, но за момента нещата са добре, каза германецът. –Колата ни изглежда секси. Бях впечатлен още първия път, когато в видях.”