Начало Moto News Стоунър с полпозишън на Херес

Стоунър с полпозишън на Херес

40
0

Кейси Стоунър ще стартира Гран при на Испания в МотоGP от полпозишън. Пилотът на Репсол Хонда изпревари съотборника си Дани Педроса с 0,158 сек. Испанецът бе най-бърз в последната тренировка преди битката за място на грида, но следобед отстъпи на Стоунър, за когото това е втора първа позиция за сезон 2011 г. – той бе най-бърз и в първия кръг в Катар. В последните минути австралиецът мина през чакъла, но без сериозни последствия.

Дани пък води борба с Хорхе Лоренцо за второто място, което в крайна сметка спечели. Състезателят на Ямаха иначе водеше през по-голямата част от квалификацията.

Валентино Роси не вървеше добре в сесията и остана едва 12-и с Дукати-то си. Наложи му се да вземе резервния мотор след излитане в чакъла.

Няколко катастрофи белязаха сесията. Бен Спайс с Ямаха претърпя инцидент в края на тренировката, Ранди де Пюне (Прамак Рейсинг) се разби по-рано, Колин Едуардс (Монстър Ямаха Тех 3) падна. Притеснение предизвика Хироши Аояма, след като излетя на завоя Алекс Кривие и падна от мотора си. Медиците се опасяваха от контузия на левия му крак, но за щастие всичко бе наред и пилотът дори продължи участие в борбата с втория си мотоциклет.