Начало Moto News Стоунър с полпозишън в Катар

Стоунър с полпозишън в Катар

47
0

Пилотите на Репсол Хонда продължиха да показват пълно превъзходство над конкуренцията си и в квалификацията за Гран при на Катар – първи кръг от MotoGP шампионата тази година.

Полпозишънът бе спечелен от Кейси Сотунър, следван от съотборника си Дани Педроса, останал на две десети зад него.

Трети се нареди световният шампион Хорхе Лоренцо, който обаче изостана от времето на австралиеца с цели осем десети от секундата. Съотборникът му в заводския отбор на Ямаха – Бен Спийс, остана пети, като двамата бяха разделени единствено от Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда), който изненада всички с четвъртата си позиция.

Най-бързото Дукати в събота бе това на Ектор Барбера от тима на Аспар, който остана шести. Неговият резултат бе с над секунда по-слаб от този на водача Стоунър.

Третият пилот на заводския отбор на Хонда – Андреа Довициозо, не успя да отговори на силното темпо на съотборниците си и остана едва седми.

Пилотите на Дукати също нямаха особен успех в квалификацията в Катар, като Валентино Роси остана девети, а Ники Хейдън – 13-ти. Италианецът все още се бори с болките в неоздравялото си рамо.

Пилотът на Сузуки – Алваро Баутиста, претърпя инцидент и няма да стартира в Гран при на Катар. От тима пък обявиха, че няма да му търсят заместник и съответно няма да участват в състезанието.