Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е част от екипа и ще остане при нас, убеден е...

Фетел е част от екипа и ще остане при нас, убеден е Хорнер

33
0
Кристиан Хорнер

В Ред Бул са убедени, че Себастиан Фетел ще остане в отбора, въпреки изявленията му, че мечтае един ден да кара за Ферари. Шефът на екипа Кристиан Хорнер бе категоричен в интервю за Ройтерс, че немският пилот ще продължи да е част от тима на Дитрих Матешиц, с който през 2010 г. стана най-младия световен шампион в историята на Формула 1.

Според мен всеки пилот на определен етап от кариерата си би искал да кара за червения отбор. Но в близко бъдеще ние го виждаме като част от Ред Бул. Той израсна със семейството на Ред Бул и се надяваме да остане част от него в продължение на дълги години занапред. Може да отиде във Ферари точно преди да се оттегли [от активна спортна дейност]. А до тогава може да има цели 10 години. Или 20 – като в случая на Михаел [Шумахер] – пошегува се Хорнер.

Изявления в този дух наскоро направиха още собственикът на тима Дитрих Матешиц и съветникът му Хелмут Марко.

Едно от нещата, които окуражаваме пък, е свобода на изказа и изразяването – допълни от своя страна Хорнер. – Себастиан е голям човек и притежава собствено мнение. Но в краткосрочен план той е част от Ред Бул и отбора ни. От нас зависи да му дадем бърз автомобил, от него – да се представи на ниво, а и кой пилот в питлейна не би искал да управлява болид на Ред Бул в момента? Себастиан е важна част от структурата и работата ни понастоящем, от това как екипът прогресира, а това е много повече от парче хартия или обикновен договор. Става въпрос за връзки и отношения, за доверие, за това да се чувстваш удобно в определена среда. А най-големите успехи в кариерата му са дошли именно в тази среда – заяви англичанинът.

Новият Ред Бул RB7 не бе сред най-бързите болиди в първите две серии предсезонни тестове в Гран при, но това не притеснява нито Хорнер, нито отбора му. Според него времената от тренировките не са важни и понякога той предпочита инженерите му въобще да не ги следят, защото най-важното по време на тези изпитания е тимът да научи възможно най-много за болида и да се подготви перфектно за старта на сезона.