Начало Moto News Ямаха празнуват половин век в Гран при

Ямаха празнуват половин век в Гран при

89
0

Тази година Ямаха празнуват половин век от влизането си в мотоциклетната Гран при. За да отбележат важното събитие, японците са предвидили няколко много интересни неща, които ще бъдат предприети по-късно през годината.

Първото състезание за Ямаха е Гран при на Франция през 1961-ва година.

По случай 50-годишнината от това събитие, Ямаха създадоха специално лого, което ще можем да видим на униформата на всички от заводския екип на марката в MotoGP, както и на двата мотоциклета Ямаха М1, управлявани от Хорхе Лоренцо и Бен Спийс. Oсвен това от утре ще бъде отворен и нов уебсайт, който ще бъде изцяло посветен на състезателната история на Ямаха и ще съдържа множество архивни кадри и информация.

Феновете, които ще присъстват на състезанията на Мотеги и Ассен пък ще имат възможността да видят някои от легендарните състезателни машини на Ямаха, като първият 500-кубиков състезателен мотоциклет на марката – YZR 500 от 1974-та и неговият наследник от 1978-ма, с който Кени Робъртс спечели три световни титли. На холандската Гран при пък заводските мотоциклети на Ямаха ще носят специална разцветка, посветена на юбилея.