Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обмислят излизане на борсата

Уилямс обмислят излизане на борсата

26
0
Уилямс

Уилямс обмислят пускането на акции от отбора на стоковата борса. Идеята е собственикът на екипа Сър Франк Уилямс да остане с контролния пакет, а Патрик Хед – да запази значителен дял.

От няколко години обмислят как да осигуря отбора в дългосрочен план така, че да остане верен на целите, с които го основахме заедно с Патрик през 1977 г. А целта тогава бе да се състезавам във Формула 1 като независим конструктор – се казва в изявлението на Сър Франк.

Той допълва, че ще продължи да участва в работата, докато е в добро здраве, но иска екипът му да е във форма, за да продължи да върви напред дори след като него вече го няма.

Затова е благоразумно и необходимо да се планира структура на собствеността, която да даде възможност на Уилямс да остане независим конструктор, притежаван и стопанисвам от отдадени на Формула 1 хора, както и да запази бизнес практиките, практикувани повече от три десетилетия – заявява шефът на тима от Гроув.

Според него най-добрият вариант за постигане на горепосочените цели е да се разшири кръгът акционери и да се запазят стабилните дългосрочни инвеститори.

Това ще осигури стабилност, добро управление и е метод, който вярвам, че ще привлече най-добрите хора и партньори. Патрик, Тото [Волф] и аз внимателно преглеждаме тази опция, като може да предприемем действия в близко бъдеще. Независимо от направените стъпки аз ще остана главен акционер и шеф на AT&T Уилямс – се казва още в изявлението.