Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър карал с контузено рамо в последните 4 старта

Уебър карал с контузено рамо в последните 4 старта

38
0
Гран при на Корея,Марк Уебър

С контузия на рамото се е състезавал Марк Уебър в последните четири старта за 2010 г., разкри самият пилот в книга, разказваща за преживяванията му през последния сезон във Формула 1. По ирония на съдбата фрактурата е била причинена от падане от маунтинбайк – удар с колело в джип в края на 2008 г. (по време на организираната от него надпревара Тасмания Челъндж) доведе до сериозни проблеми за австралийския пилот в началото на 2009 г., след като счупи крак. Въпреки всичко обаче Марк отказва да се оправдае с това за спада във формата си и за загубата на титлата от съотборника му в Ред Бул Себастиан Фетел.

Контузията била получена след Гран при на Сингапур, а Марк се постарал да я скрие от тима и Кристиан Хорнер. Единствените уведомени за случая са били физиотерапевтът му Роджър Клиъри и шефът на медиците във Формула 1 Гари Хартщайн. Фрактурата не е можела да бъде третирана по някакъв начин и единственото лечение за Уебър са били инжекции кортизон за успокояване на болката в Япония и Корея.

Още по-странно е, че всъщност Марк за първи път се качил на маунтинбайк в неделята преди надпреварата на Сузука след инцидента си през 2008 г.

– Бях с един от най-добрите си приятели. Изведнъж той падна пред мен и нямаше къде да отида, така че просто връхлетях върху него! Резултатът бе така наречената скиорска фрактура на лявото ми рамо. Сузука е брутална писта, така че бе истинска благословия фактът, че времето ми даде шанс да почивам още ден, а и инжекциите помогнаха – описва ситуацията австралиецът.