Начало Moto News Ямаха поздравиха Лоренцо за първата му титла в MotoGP

Ямаха поздравиха Лоренцо за първата му титла в MotoGP

35
0
Хорхе Лоренцо

Веднага след като спечели първата си световна титла в MotoGP, Хорхе Лоренцо бе поздравен от шефовете в екипа на Ямаха – Масао Фурузава и Лин Ярвис в специална пресконференция, организирана по този повод.

Пръв започна Фурузава:

„Преди всичко искам да поздравя Хорхе Лоренцо за спечелването на титлата в Сепанг – три кръга преди края на шампионата, като член на заводския състезателен отбор на Ямаха съм много горд, че имах възможността да проследя прогреса на Хорхе от новак на годината през 2008-ма, когато се премести в MotoGP, през вицешампионското му място през 2009-та и до сега, когато успя да стане шампион в MotoGP.

В Япония миналата седмица Хорхе подписа нов 2-годишен договор, което значи, че той ще е с нас и през 2011-та и 2012-та година и се надяваме да го видим как отново печели титлата в следващите две години.“

След него се включи и главният мениджър на Ямаха Мотор Рейсинг – Лин Ярвис:

„Първо искам да кажа, че за мен бе невероятно удоволствие да видя как един млад спортист постигна мечтата си. Искам да поздравя Хорхе за перфектния му сезон, в който той успя да спечели първата си световна титла в MotoGP. Резултатът за Фиат Ямаха на Сепанг бе наистина страхотен – Валентино спечели състезанието, а Хорхе завърши предпазливо на трето място, като по този начин спечелихме две победи в един и същи момент. Освен това тези точки са много важни и за шампионатите при отборите и производителите.

Сега, след като първата и най-важна титла е наша, ще направим всичко възможно да спечелим и следващите три състезания и надявам се и отборната и конструкторската титли, за да отбележим поредната година с три спечелени корони.“