Начало Moto News Лоренцо спечели квалификацията в Малайзия

Лоренцо спечели квалификацията в Малайзия

80
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо успя да спечели изключително важната за него квалификация за Гран при на Малайзия днес.

Това е шестият полпозишън за пилота на Фиат Ямаха този сезон, но този път за него бе от голямо значение да стартира първи, защото още утре той ще има възможността да спечели шампионската титла в MotoGP, стига да завърши на девета или по-предна позиция.

Зад испанеца, чието време бе 2:01.537, се нареди Ники Хейдън с Дукати, който бе особено доволен от резултата си, независимо, че не му достигна само една десета, за да спечели първия си полпозишън от 3 години насам.

Андреа Довициозо, който отново ще бъде единственият пилот на Репсол Хонда, остана трети, след като направи още една впечатляваща квалификация, след полпозишъна си на Мотеги преди седмица.

Последният пилот, слязъл под 2 минути и 2 секунди днес, бе Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3), който се нареди на четвърта позиция, оставяйки зад себе си съответно Кейси Стоунър (Дукати) и Валентино Роси (Фиат Ямаха), които заеха останалите две места на втора стартова редица.

Топ 10 в днешната квалификация на Сепанг допълниха съответно Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3), пилотите на Сузуки Алваро Баутиста и Лорис Капироси и Марко Меландри от екипа на Сан Карло Грезини Хонда.