Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо оптимист за завръщането си в F1 през 2017 г.

Малдонадо оптимист за завръщането си в F1 през 2017 г.

34
0

Пастор Малдонадо заяви, че работи върху това да се върне в F1 през 2017 г. и е оптимист, че това ще се случи. Венецуелецът кара за последно за Лотус през 2015 г., но след като загуби подкрепата на спонсора PDVSA – петролната компания на страната си, той загуби мястото си във вече закупения от Рено тим от Енстън.

„Водя разговори с няколко отбора и съм оптимистично настроен. За жалост някои ситуации ме извадиха от Формула 1. И сега не е лесно да се върна, заяви Малдонадо по време на събитие на колумбийското трасе Autodromo de Tocancipa.

– Беше трудно да приема, че не съм в F1, но след като видях представянето на Рено, бих казал, че съм добре сега. Водя дискусии с някои отбори и се надявам да съм на стартовата решетка в Австралия. Не изключвам участие и в други категории, но намерението ми е да бъда в F1.”

Смята се, че Малдонадо води преговори със Заубер и Мейнър, където има свободни места за следващия сезон. Тото Волф заяви след оттеглянето от спорта на Розберг, че Малдонадо също е бил сред пилотите, които са му се обадили, но едно негово наемане от Мерцедес изглежда много малко вероятно.

Според бившия пилот от F1 и настоящ коментатор на Sky Sports Мартин Брандъл единствената опция пред Мерцедес за титулярен пилот за следващия сезон е протежето на компанията Паскал Верлайн. Британецът заяви, че разбира интереса на немския тим към Валтери Ботас от Уилямс, който е опитен и бърз пилот, но също така смята, че последният е твърде важен за тима от Гроув, за да бъде загубен с лека ръка.