Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус отрекоха да имат интерес към колата на Тойота

Лотус отрекоха да имат интерес към колата на Тойота

39
0

От новия тим на Лотус отрекоха слуховете, че имат интерес към разработките на Тойота във Ф1 за догодина.

Наскоро се появиха публикации, твърдящи, че Тойота са обявили дизайна на колата си за 2010-та година за продан, както и че Лотус дори вече са сключили договор с японците.

Първо обаче Тойота напълно отрекоха разработките си за сезон 2010 да се продават, а ето че сега и Лотус напълно опровергаха тези твърдения.

„Лотус Ф1 Рейсинг е напълно фокусиран върху разработването, развитието и еволюцията на своя Ф1 автомобил за 2010-та година, работейки само със своите вече утвърдени технически партньори.

Няма да коментираме нито една конкретна спекулация, свързваща ни с други организации, но ние не търсим вариант, при който просто да си купим вече съществуваща техника от друг тим или производител“, заяви говорител на отбора пред уебсайта на телевизия ESPN.

Всъщност вече се появиха доста индикации, че работата по автомобила догодина в тима на Лотус върви доста добре и по план.

„Вече сме доста напред с тестовете на нашия пръв макет във въздушния тунел.

Наскоро започнахме и работата по първото си шаси и успешно преминахме първите вътрешни краш-тестове, затова дори сме малко по-напред от предвиденото в техническите ни планове за нашата подготовка“, добави говорителят.