Начало Други Добро представяне за Арабаджиев в тестовете от Формула Мастър

Добро представяне за Арабаджиев в тестовете от Формула Мастър

36
0

Започна подготовката и за Формула Мастър, като сезонът ще стартира в Пау на 16 май. Екипите започнаха тестовите си програми на пистата Имола в Италия, като българинът Владимир Арабаджиев показа доста обещаващо темпо.

В сутрешната сесия в сряда Владо действително показа потенциал, като даде второто най-добро време. Пред него остана единствено Фабио Лаймер от Швейцария. В следобедната сесия българинът даде по-добро от сутрешното си време, но въпреки това остана пети. В края на краищата Арабаджиев остана с пето време за първия тестов ден.

Най-доброто време на Арабаджиев за деня бе 1:37.833 мин., докато най-силното време изобщо за деня бе отново на Лаймер – 1.37.512. мин. Така три десети от най-доброто време за деня определено изглежда доста окуражаващо.

Съответно календарът тази година започва на 16 май и свършва на 20 септември, като две събития ще съвпадат с кръгове от Формула 1 – в Унгария и Белгия. Останалите надпревари съвпадат с кръгове на Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) .

Календар на Формула Мастър за 2009 година:
Пау (Франция) – 16-17 май
Валенсия (Испания) – 30-31 май
Бърно (Чехия) – 20-21 юни
Брандс Хеч (Великобритания) – 18-19 юли
Хунгароринг (Унгария) – 25-26 юли
Спа (Белгия) – 29-30 август
Ошерслебен (Германия) – 5-6 септември
Имола (Италия) – 19-20 септември