Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще карат с KERS в Мелбърн

Рено ще карат с KERS в Мелбърн

91
0

Рено са първият отбор, който потвърди, че ще кара с KERS в Гран при на Австралия.

И докато повечето отбори все още не са решили дали да дебютират с новата система в началото на сезона, то от Рено явно са достатъчно убедени в надеждността и потенциала на техниката си. Това поне слага край на спекулациите дали някой ще дебютира с KERS в Мелбърн.

Макларън, BMW Заубер и Ферари не са обявявали официално дали ще започнат сезона с KERS или не, но шест екипа вече потвърдиха, че няма да бъдат c KERS в Австралия.

Уилямс, Тойота, Торо Росо, Ред Бул, Форс Индия и Браун GP ще тръгнат към Мелбърн без системата, но повечето от тях все пак ще внедрят KERS в някакъв момент от сезона.

Рено признаха още в началото на тестовете, че са изненадани колко добре работи системата им KERS, тъй като преди това са били много скептични.

След първото излизане на писта на новия R29 през февруари техническият директор Боб Бел каза: „Най-голямата ни изненада вероятно е системата KERS, тъй като първоначално очаквахме да имаме големи проблеми с нея и с привикването на пилотите към нея. Реално обаче всичко мина много гладко.”