Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота намаляват бюджета си

Тойота намаляват бюджета си

34
0

От тима на Тойота трябваше да си наложат безпрецедентно намаляване на разходите във Формула 1 в резултат на настоящите финансови трудности, срещу които компанията се изправя.

Тази информация бе разкрита от шефа на тима, Тадаши Ямашина, който разкри, че никога не е виждал подобни значителни съкращения на разходите, откакто е в компанията.

„Бюджетът ни във Формула 1 бе намаляван на няколко пъти” – каза Ямашина. „Веднъж го намалихме, след като от Хонда съобщиха, че се оттеглят от Формула 1, а месец по-късно бе намален отново, след като компанията обяви финансовите си резултати.”

„Не мога да кажа с колко е редуциран бюджетът ни във Формула 1, но определено за пръв път виждам подобно нещо в Тойота.”

Президентът на Тойота, Джон Хаует, разкри в началото на годината, че основното предизвикателство пред отбора е да спечели първата си победа. Съответно определено подобен резултат ще допадне на големите шефове в Япония.

Ямашина потвърди, че силното представяне на тима – което засега изглежда така, съдейки по тестовете – е жизненоважно за спасяването му.