Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш и Хауг: Колата не е бърза

Уитмарш и Хауг: Колата не е бърза

27
0

Шефът на тима на Макларън, Мартин Уитмарш, призна, че МР4-24 не е толкова конкурентен, колкото са се надявали от отбора.

Екипът така и не успя да даде силни времена по време на тестовете, като и Люис Хамилтън, и Хейки Ковалайнен не успяха да направят добро впечатление. Това доведе и до предположенията, че тимът има проблеми с колата. В петък Уитмарш потвърди, че наистина има проблем и в момента се работи по него.

„Първоначалните тестове на МР4-24, които бяха с междинен аеродинамичен пакет, отговаряха на началните ни очаквания” – каза Уитмарш. „Тази седмица по план колата бе пробвана в Барселона с подобрен аеродинамичен пакет. Бе открит обаче дефект, върху който в момента работим.”

Когато е бил попитан дали колата е достатъчно бърза, Уитмарш коментира: „Не в момента – и определено не по изключително високите стандарти на тима.”

„Но Люис е настоящият световен шампион и той стана такъв с една от нашите коли. Затова и всичко освен успех би било незадоволително за нас, за нашите партньори, за медиите и за нашите фенове.”

Шефът на отдела за моторни спортове в Мерцедес, Норберт Хауг, каза, че ще е необходимо време за решаването на проблемите.

„Определено не сме там, където искаме да сме. Ще продължим с тестовата ни програма следващата седмица на Херес за още четири дни. Но ще ни отнеме време да прогресираме” – каза Хауг.

От отбора признават, че проблемите не са в двигателя, а в новото шаси.